Dieta z Niską Zawartością Glutenu i Laktozy
Dieta Z Niską Zawartością Glutenu i Laktozy powstała z myślą o osobach, które postanowiły wykluczyć gluten i laktozę ze swojej diety.
Dieta eliminuje z posiłków produkty zawierające gluten i laktozę, zastępując je naturalnymi, nisko przetworzonymi zamiennikami zachowując odpowiednią podaż niezbędnych makro- i mikroelementów.
Niska Zawartość Glutenu i Laktozy przeznaczona jest dla osób, które postanowiły maksymalnie zmniejszyć i unikać spożycia glutenu i laktozy. Nie jest to dieta specjalistyczna (medyczna) i może być nieodpowiednia dla osób chorych np. na celiakię, które zmuszone są zrezygnować ze spożycia glutenu w 100%. Również może być stosowana jako wsparcie terapii chorób tarczycy i autoimmunologicznych.
*Do przygotowania diety używamy produktów bezglutenowych, a także tych o bardzo niskiej zawartości glutenu, nabiału bez laktozy oraz roślinnych zamienników
Wypróbuj Dietę z Niską Zawartością Glutenu i Laktozy już dziś!
Spis treści
Dlaczego Dieta Niski Poziom Glutenu i Laktozy?
20-25% Białka
Mięsa, ryby, owoce morza, nabiał
30-35% Tłuszcze
Oliwa, orzechy, awokado, nasiona
40-45% Węglowodany
Ryż, owoce i warzywa, gryka, tapioka
SPRAWDŹ
Najnowsze
promocje
NASZE MENU
Wypróbuj nasze
niepowtarzalne
menu
Masz wątpliwości? Skontaktuj się z nami!
Nasz zespół specjalistów stanie na wysokości zadania, aby Ci pomóc.
Skontaktuj się telefonicznie +48 22 599 45 53 lub mailowo kontakt@dietyodrekina.pl.
Pon-Pt 9:00 - 15:00
To serio proste!